ELÄTKÖ HETKESSÄ

Mikä on tämä hetkessä eläminen sinulle? On vain tämä hetki, näin puhutaan ja tottahan se on. Tulevaisuuden haaveita ja suunnitelmia rakentaessa tulee itselleni ainakin hyvä fiilis elää myös tässä ja nyt hetkeä. Miten sun mielestä? Pystytkö elää hetkessä suunnittelematta tulevaisuutta? Mielestäni tuo lause kehoittaakin pysähtymään siihen hetkeen jossa olet ja elät, niin saat elämästä irti sen mikä sulle kuuluukin. 💖☀️ Monesti kuulen ihmisten puhuvan niin jotta eivät suunnittele tulevaa, edes huomista päivää. Voiko olla totta etteivät suunnittele? Katsellessa menneeseen, mietin erityisesti tänään sitä mikä teki musta vahvemman ja myös heikomman ihmisenä. On menneessä asioita joista kiitollisuus on kaukana. Tiedätkö sen hetken kun huomaat saaneesi vahvistusta ja juuri oikeita ihmisiä ja asioita elämääsi?

Mä niin toivon että juuri sun elämässäsi on näitä huippu hetkiä, oivalluksia jotka auttaa sua jaksamaan. Olen myös miettinyt, miten sua voisin auttaa ja tukea kulkemaan rohkeesti sun omaa polkua.

Ratkaisuja, luottamusta, rakkautta sun tuleviin päiviisi.

Kiitos kun vierailit blogissani.

- annu -

YMPÄRILLÄSI OIKEAT IHMISET

Onhan sun unelmistasi edes yksi käynyt toteen? ❣️🌹 Oot miettiny omia unelmiasi, et mielestäsi ole niiden arvoinen? Josko et näin niin rohkaisen sua kuitenkin luottamaan.

Onko sulla haaveet romuttuneet yksi toisen jälkeen? Kerron sulle pienen pätkän omaa polkuani. Luotin itseeni hetkittäin, tein haaveistani totta kunnes sain tiukkaa arvostelua läheiseltä ihmiseltä. Hänen mielipiteensä vaikutti niin, etten enää uskaltanut uskoa unelmiin. Menin lukkoon, vuosikymmeniksi. Tuli aika jolloin tapasin nykyisiä ystäviäni ja aloin taas heidän tsemppauksista luottaa omiin unelmiini.

Sulle ohjeeksi annan sen että luota itseesi. Hyväksy ympärillesi niitä ihmisiä joiden seurassa saat olla oma itsesi, heitä joiden läsnäolo saa sut voimaan hyvin.

Tunnet olevasi rakastettu, silloin olet oikeassa seurassa.

Iloa viikonloppuusi -annu-

Luomto, luonnollisuus, ilmastonmuutoksen auttaminen

Vuosia sitten tämä luonnon muutosten auttaminen oli vähemmin arvossaan. Tai oliko? Ainakin tässä ajassa puhutaan luonnon säästämisen tärkeydestä ravinnon, kosmetiikan ja kierrätyksen puitteissa. Tää on koskettanut mua nyt enempi kuin ikinä ennen. Vuoden, nii'in vasta vuoden verran olen pyrkinyt kierrättää kaiken mahdollisen. Hyvä mieli tullut, kun ite edes pieneltä osalta autan ilmastoa eli tulevia sukupolvia. Pahvit, paperit on helpot lajitella kun monien pihalta löytyy niille kierrätyspisteet. Miksi, voi miksi muovin kierrätys vieläkin hakusessa. Juuri tuo muovihan on se mikä joutuessaan maaperään, vääriin paikkoihin aiheuttaa vakavia haittoja vesistöissä. Meidän taloyhtiön pihalla on lähes kaikki muut mutta muovin kierrätys puuttuu, onneksi suht lähellä on paikka johon ne voin kiikuttaa.

Oon miettinyt kirppareidenkin tärkeyttä vaatteiden hankkimisessa, mutta tässä tulee juttu mitä en vieläkään oikein sulata. Ostettiin kirpparilta vaatteita, eikä pesty heti niin kappas, saatiin koita. Onneksi tuosta on jo 10v aikaa. Sen jälkeen ostamani kirppis vaatteet kävi pakastimessa ennenkuin pesin ja otin käyttöön. Jesss, koi ongelma loppui.

Nyt ruoan valmistuskin mennyt siihen jotta pyrin tehdä pienempiä annoksia tai isommalti tehtyäni pakastan annokset. Kätevääkin kun löytyy tyttärelle kin helposti annos treeniensä jälkeen.

Meikit, mineraaöljyttömät. Wau mikä innovaatio.  Etsin vielä itselleni sopivaa  mineraaliöljytöntä kosmetiikkasarjaa. Jos sinulla on tiedossa niin kerro ihmeessä.

Kiitos kun vierailit blogissani

-annu-

OSAANKO OTTAA VASTAAN RAKKAUDEN

Voitko ymmärtää rakkautta? Rakkaus. Mikä..mitä....ymmärränkö sen tarkoituksen oikein. Osaanko ottaa vastaan kun se eteeni tuodaan. Nouseeko entiset haavat esiin, vaikka en tahtoisi..tässä monen monta asiaa mitkä mietityttää elämässäni. Hyppäänkö uuteen, tunteiden mukaan, vai järkikö ohjaa sydäntäni. Ei, niin en tahto tämän menevän, järki ei mielestäni pysty sydäntäni kääntämään.... Olen rohkea tänään ja astun uuteen elämään. Vailla menneisyyden pelkoja, siteitä haavojen. Uuden elämän tullessa eteeni, uskallan ottaa askeleen, vaikka en tiedä mitä nurkan takana odottaa. Otan riskin. Tartun sun käteen kun vastaan tuut. Katsotaan elämää yhdessä. Ihan vain tiedoksi lukijoille, jotta elämässäni ei ole kumppania, eikä näköpiirissäkään. Nyt on kyseessä uusi työ, uudet haasteet sen myötä. Nautin terveellisestä elämästä, puhtaasta ruoasta. Uusista ihanista ystävistä. Ollaan yhdessä vahvoja...vahvempia kuin ennen. Rakkaus työhön jota teet, auttaa jaksamaan. Sanoitukset ja blogin kirjoitus on entistä enempi elämässäni. Tarkoitus on alkaa vlogin kuvaukset, kunhan saan rohkeutta.

Kiitos kun luit tänään. Olikin hiukkasen sekavaa tekstiä mutta, sä selvisit tänne asti.

 - annu -

TUNTEIDEN PURKAUSTA JA AJATUKSEN JUOKSUA

Istuskelin aikaisin aamulla tänään hiljaisuudessa. HIljaisuudesta saa voimaa alkaneeseen päivään. Onko sulla niin että hiljaiset nk hitaat aamut on parhautta ja niistä saat voimaa? Mulle nää aamut on juurikin niitä. Jaksaa päivän tehdä suunniteltuja juttuja.

Tälle päivälle mun ajatuksissa oli kirjoittaa tänne mietityttäviä asioita ja kesken olevaa sanoitusta yritän jatkaa. Mikähän siinä on kun mietit tiettyjen asioiden tärkeyttä niin niitä alkaa tapahtumaan? Esimerkkinä kerron tämän Maapallon tuhon pelastaminen on noussut nyt monien ajatuksiin ja käännetään yleensä syyt muualle. Tyyliin Kiina sitä Japani tätä, mutta se lähin OMA ITSE ei ole tehnyt mitään väärää, eikä ole kuitenkaan valmis panostamaan pienillä teoilla. Mä ajattelin noin ennen, mutta nyt tässä vuoden sisällä ajatukset muuttuneet. Miksi en itse tee mitään helpottaakseni maapallon pysymistä elossa. Kauhea syyllisyyden tunto nousi. Alettiin kierrättää enempi.

Kierrätyksestä onkin postaus erikseen täällä jo. HEI, onneksi pikkuhiljaa on alettu ajattelemaan egolokisesti ja kierrätyksen merkitys on noussut trendiksi. Se on huippu juttu se.

Toinen juttu mitä oon miettinyt on lähimmäisen rakkaus. Onko rakkaus sitä ettei sanota asioista mitkä on loukannut tai painaa mieltä? Mun mielestäni on juurikin rakkautta se että sydämestä sanotaan asioita mitä ei niinkään aina ole kivaa kuultavaa. Voi sanoa kaikesta, rakkaudesta käsin. Haukkumiset ja tuomitsemiset, ei ne oo rakkautta

Ajattekin kertoa tämän. Rakas äitini on vanhemmiten tullut ilkeäksi suustaan, hän ei sitä varmastikaan tarkoita (näin haluan uskoa). Muutamasti olen hänelle rakkaudella asioista maininnut. Kehoittanut miettimään mitä suustaan päästelee. Siitä hän on jokakerta loukkaantunut (tietysti, sillä asiat on osuneet sydämeensä). Suuttunut on mutta leppynytkit. Hän on mulle erittäis RAKAS silti vaikka suustaan on ilkeyksiä päästellytkin. Eilen laitoin hänelle yhden viestin jossa kerroin rakastavani häntä kaikesta huolimatta. Pilasin hänen päivänsä (näin hän sanoi), kun kerroin miten erästä nuorta loukkasi sanoillaan. Voi miksi me ei ajatella mitä sanotaan, sillä SANOILLA ON VALTAVA MERKITYS. Pidetään tänää huolta omasta sydämestä, siitä lähimmästä.

Kiitos kun luit postaukseni jätä ihmeessä kommentti omista kokemuksistasi

Halaus sun päivään - annu -

Kaikilla on omat voimavaransa

Juostessani rantahiekalla pysähdyin isohkon kivenlohkareen luokse venyttelemään. Kiven päällä kasvoi kaksi toisistaan niin erilaista puuta. Kuusi ja koivu. Miten nuo erilaiset puuta pystyy kasvamaan samalla "tontilla". Vertauskuvaksi käänsin meihin ihmisiin tuon näkemäni. Tälle tellukselle mahtuu kaikki tallaamaan, erilaisuus on mielestäni rikkaus. Oletko miettinyt lähelläsi/ lähipiirissäsi olevaa mielestäsi erilaista ihmistä. Miksi hän siinä tallustaa? Kenties hänen tarkoitus on olla sinua kasvattamassa. Hyväksymään kaikki. Ei, en tarkoita ettetkö hyväksyisi erilaisia ihmisiä. Tarkoitukseni tällä mietinnällä on, että opitaan kiittää kaikista ihmisistä joita kohdataan tällä matkalla. Kaikki ei ole kivoja kohtaamisia todellakaan. Mun elämässä on muutamia ollut joiden kohtaamista en ole hyväksynyt sillä hetkellä mutta nyt vuosien kuluttua olen tajunnut jotta nekin oli minulle opetukseksi. Kiitän nyt niistä ilkeistäkin kokemuksista. Tiedän senkin, että nyt päästän luokseni ne kenet sydämessäni tunnen tällähetkellä oikeiksi ja tarkoitetuiksi. Ennen en välittänyt ilmeisesti itsestäni, sillä hyväksyin kaikki ketkä halusi ystäväkseni tulla. Jotkut lähestyi väärin perusteinkin. Ajallaan selviää oliko heidän tarkoitettu opetukseksi. siihen itse uskon. Onko nyt hetki sille että pysähdyt miettimään menneitä ja kiität kohtaamisista? Pidä huolta ystävyydestä.

Varaa aikaa kalenteristasi ja tapaa ystäviäsi. Viettäkää ihana alkava viikko ystävän kanssa. Tee jotain mikä sulle elämääsi on antanut voimia ja antaa energiaa.

Kiitos kun luit blogiani - annu -

NIIN KULKI AIKA

Mun rakas tyttäreni päättää peruskoulun nyt lauantaina. On äitinä ollut upeeta seurata lapsen kehitystä. Mutkia, suoria, mäkiä ja tasaista on mun fiilikset olleet. Mietin nyt, voinko huokaista jo? Sydämeni sanoo voit, ajatukseni sisimmässä päällimmäisenä on "huh, selvittiin kunnialla". Nyt on aika levätä ja juhlia. Meillä tarjotaan lauantaina sylikummille ja mummolle kakkukahvit. Jotkut ihmettelee miksi? Mun nuoruudessa ei juhlittu kouluista valmistumista niin päätin joskus nuorempana, jotta jos mulla on lapsi joskus niin aion juhlia hänen valmistumisia jokaisesta koulusta. Nyt on siis aika juhlan. Näillä yseillä on GAALA tänään, wau. Sekin on mun mielestä upeeta että juhlitaan peruskoulun päättymistä näin juhlallisin jutuin. Mun sydän on sykkyrällään onnesta ja kiitollisuudesta. Tuo tytär on niin kaunis, tänäänkin. (joo jokainen äiti sanoo näin lapsistaan). Meillä (mulla ja tyttärellä) on upee "tiimi". Ollaan eletty kaksin ihan koko aika. Kasvatusvastuu ollut yksin minulla, se on ollu kyllä rankkaa mutta antoisaa. Miten olen selvinnyt, sitä välillä ihmetellyt. Tässä on se suurin syy miksi me juhlitaan kakkukahvein tätä peruskoulun päättyjäispäivää. Tästä jää ihania muistoja nuorellekin, vaikka nyt tuntuisi että "ohhoijjaa, miksi kakkua nyt pitää olla" Onko sulla yksinhuoltajana samaa ajatusta? Suosittelen juhlistamaan.

Viettäkää upea kesä omien lastenne kanssa.

Rakkautta teille jokaiselle - annu -

HYMY MERKITSEE PALJON JA VAIKUTTAA MONEEN

Hymyilemisellä on vaikutus olotilaasi! Hymyillessä kasvon lihakset vahvistavat positiivisia tuntemuksia. Hymyily on tarttuvaa. Oletko huomannut, että ystäväsi tai kollegasi hymy tarttuu myös sinuun? Tämä toimii tietysti myös toisinpäin, joten on kannattavaa hymyillä muiden seurassa; kun sinä hymyilet, muutkin hymyilee Hymy vaikuttaa aivojen toimintaan Hymyllä on yhteys aivoihin.

Se, että hymyilystä tekee jokapäiväisen tavan, muokkaa aivoja niin, että niihin muodostuu ns. onnellisuuskaavoja, jotka toistuessaan lisäävät positiivista ajattelua Hymyily vaikuttaa kehon soluihin luoden kehoon tasapainoisen tilan. Hymyllä on myös suora vaikutus solujen toimintaan; kun hymyilemme, solujemme jännitys vähenee.

Tällä fyysisellä rentoutumisella on voi olla vaikutusta muun muassa syövän kehittymisessä. Hymyily ei maksa mitään ja sillä on lukuisia hyviä vaikutuksia sekä henkilöön itseensä että hänen ympärillä oleviin ihmisiin.

Miksipä ei siis kannattaisi hymyillä hieman enemmän!

Iloa viikkoosi

Kiitos kun luit blogiani

         -Annu-