Cafe Bar Naapantuura

Viihtyisät kahvilat ja päivän pysähdys

Yhtenä kiireisenä päivänä ajattelin juoda kahvini nopeasti ja helposti, kävelin Kouvolassa pitkin kävelykatua ja olin menossa tuttuun kahvilaan. Ääk, se oli suljettu, mutta onneks vain remontin vuoksi. Jatkoin matkaa ja unohdin kahville menon, sillä alkoikin olla jo nälkä ja ystäväni kutsui syömään. Mario, kauppakeskus Veturissa, Kouvolassa tarjosi niin herkkulounaan jotta sinne palaan vielä uudelleen. Tällä kertaa söin vuohenjuusto broileria. Annos oli juuri sopiva, paistetut punajuuret oli ihana uusi makuelämys. Tänään lähdin sinne tuttuun kahvilaan kävelykatu Manskille. Kuulin jotta suosikki kahvilan oli avannut ovensa. Voi että mikä upeus siitä kahvilasta olikaan kuoriutunut.

Napsin kuvia ja kerroin työntekijälle kertovan teille tästä. Suosittelen todella. Oletko jo käynyt Cafe Bar Naapantuurassa? (kuvat on sieltä) Kesällä tarkoitus lähteä pikkuruisia kahviloita etsimään. Oletko sinä käynyt jossain kivassa kiihtyisässä kahvilassa? Jätä kommentti ja suosittele muille lukijoille ja tietysti minullekin. Kiitos jo etukäteen.

Kahvin tuoksuista viikonloppua sinulle

Kiitos kun luet blogiani.

-annu-

Cafe Ruukitar

Kiinnostaako sua vanhat tehdas miljööt?

Cafe Ruukitar tarjoaa kahvitauon juurikin tehdasmiljöössä. Rauhallinen fiilis jäi käydessäni kaffella.

Myynnistä löytyy myös paikallisen Tuomon luomun tuotteita. Huisin hyvää ruisleipää ja spelttisämpylöitä tarttui tälläkertaa kotiin viemisiksi. Kahvila toimii vanhassa Kymin tehtaan rakennuksessa. Oisko lie ollut Kymin höyryn käytössä aikanaan. Rakennuksesta löytyy myös taide- ja käsityö myymälä

-annu-

Kahvila Onnenkukko

Kaipaatko sä ikinä kahvitaukoa idyllisessä tunnelmassa? Kahvilaa jossa pöytiin tarjoilu?

Sulle vinkkinä tämä 1906 rakennettu vanha omakotitalo Kouvolan museokorttelissa osoitteessa Varuskuntakatu 6 tarjoaa "mummola" fiiliksellä kahvila hetken juuri sinulle.

23v toimineessa kahvilasta löytyy itse tehdyt suolaiset piirakat ja makeat pullat ym.

Istuskelin hiljaisuudessa, seinäkellon pimpottaessa kerran merkiksi kellon olevan puoli (10:30). Kello tikitti hempeällä äänellään. Nautin kahvini ja kerroin kirjoittavani kahviloista. Omistaja oli hyvin kiitollinen asiasta ja kiikutti minulle lisää kahvia. Kuvia otin vain muutamia. Löytyi muutes vanhanajan limupullojakin ostettavaksi. Toki limut tuoreita. Kuvasta näet millaisia löytyi. Kouvolan kahvilat alkaa olla mielestäni käyty,joten siirryn muihin kaupunkeihin.

Jos sulla on tiedossa joku viihtyisä kahvila niin kiitos kun vinkkaat siitä mulle viestillä, kommentoimalla tai sähköpostiini osoitteeseen annuvainio8@gmail.com

Nauti keväästä ja käy kahvilla/teellä.

-annu-

Kahvila MAJURSKA

Tehtiin nuoruuden ystäväni kanssa päiväretki Lappeenrantaan. Sää ei meitä hellinyt, viileä tuuli puhalsi. Poutaa oli kuitenkin, se mahdollisti ministi kävelyä linnoituksella.

Tykkään, vanhat rauniot jotenkin pysäyttää minut miettimään. Kunnioitan. 1856 luvulla rakennetussa talossa aistii vanhanajan fiiliksen. 1986 kahvila aloitti toimintansa tässä ulkoa vaatimattomassa talossa. Käsityötä löytyy myynnissä jos jonkinlaista.

Mutta mutta, tämä kahvila on jotain romanttista, söpöä, tyykikästäkin. Kaikki kahvileivät täällä tehdään itse (ainoastaan karjalanpiirakat tulee valmiina). Istuskelin nojatuolissa ja muistelin ystäväni kanssa nuoruuden aikoja. Huomioin että kahvilaan sai tuoda koirat ja kissatkin. Se on upee juttu. Eipä tarvitse kesälomalla reissaajien jättää koiriaan autoon saadakseen taukokahvit. Arvostan, vaikkei meillä kotieläimiä olekkaan enää.

Hei, jos siis liikut Lappeenrannassa niin poikkea ja kerrohan että luit kahvilasta juurikin tästä blogista.

Löydät tämän osoitteesta Kristiinankatu 1

Kiitos! Ihanaa viikonloppua ja nähdään taas

- annu -

Hiatoriallinen kahvila Immilän Mylly

Pienen kosken varrelta osoitteesta Arrajoentie 88, löytyy historiallinen kahvila. Kosken kohina kuuluu terassille. Kahvit ja pullat makoisina toi kesäpäivään hymyn huulilleni. Mua kiinnostaa kahviloiden historia, joten sainkin luettavaksi tämän mylly kahvilasta kertovan kirjan. Ihana kun on nykyään käytössä kahvilana. Ootko käynyt täällä? Suosittelen käydä, jos yhtään tälläset historian havinaa omaavat kiinnostaa.

Kuvassa tekstiä historiasta

Ihanat peikot ja maahiset on omistajan kiinnostuksen kohde. Ihania nuo olikin. Kuvassa näkyy millaisia täältä kahvilan pihalla olevalta kalliolta löytyy.

Kiitos vierailusta blogissa

- annu -

Herkullinen lakukakku

Sisustuskahvila Kaarnasydän

Ihana on se että paikallisia raaka-aineita käytetty tähän hyvinkin maistuvaan kakkuun. Lakukakku sai aineikseen seuraavat , Puotimaan Luomu keskikarkeat vehnäjauhot, Puurintilan kananmunia, Inka paahtimon tummapaahtoista Luomu kahvia sekä Kouvolan lakun lakujauhoa Vahvasti suosittelen poikkeamaan kahvilalla ja maistamassa kyseistä kakkua. Samallahan voi pyörähtää sisustus--tai lahjaostoksilla. Ootko käynyt jo tutustumassa?

Kahvila löytyy osoitteesta Sairaalantie 2-4, 45360 Valkeala

Kiitos vierailusta blogissani - annu -

CAFE MINNAN UNELMA

Jaalan keskustaan, S kaupan lähelle on avattu ihana kahvila Cafe Minnan Unelma.

Kävin mummon kanssa päivä ajelulla ja voin sanoo, että kannatti ajaa n 30 minuutin matka. Tarjottavat ja kaffet maistui. Mikä parasta, kahviin saa Ikaffe kaurajuomaa. Mä käytän sitä, oon huomannut että vatsakin tykkää. Ja hei, mitä vitriinin tarjottavia. Nam. Suurimmanosan kahvilan omistaja valmistaa itse. Lihapiirakka vei kielen mennessään, todellaki. Lihapiirakka on suosittu, kertoi omistaja. Päivän salaattiannoskin löytyy.

Kuvassa tän päiväinen tarjottavuus. Myymälästä löytyy tuliaisiksi kaikkee kivaa, kahvikuppeja, kestokasseja, pahvisia juomapillejä. Niitä lähti meille yks paketti matkaan.

 

Kiitos kun luit blogia

- annu -

sisustuskahvila Kaarnasydän

Sisustuskahvila Kaarnasydän on mielestäni tämän seudun (Kymenlaakso) kauneimmalla paikalla.

Osoitteessa Sairaalantie 2-4 45360 Valkeala.

Joenvarrella, terassilta kuulee varsinkin keväisin veden kuohun. Rauhoittavaa. Vitriinistä löytyy niin suolaiset kuin makeatkin. Suosittelen todella. (kuvasta näkyy tälläkertaa myynnissä olleet) Jos tykkäät lounastaa hyvässä tunnelmassa niin tähänkin Kaarnasydän on loistava valinta. Viikoittain vaihtuva "teema" listat näät netistä, heidän sivuilta. Löytyy mm burger-, uuniperuna-, tortillaviikkoja. Mikä ois sun suosikki? Kun haluat jotai ihania viemisiä kylään mennessäsi, nii lahjaravaroitakin löytyy myymälästä. Myös kotiin kaikkee kaunista ja käytännöllistä. Käy ihmeessä kahvilla tai lounaalla.

Kerro terveisiä minulta askelaskeleelta sivujen omistajalta

Herkullisia kahvihetkiä

-annu-