TUNTEIDEN PURKAUSTA JA AJATUKSEN JUOKSUA

Istuskelin aikaisin aamulla tänään hiljaisuudessa. HIljaisuudesta saa voimaa alkaneeseen päivään. Onko sulla niin että hiljaiset nk hitaat aamut on parhautta ja niistä saat voimaa? Mulle nää aamut on juurikin niitä. Jaksaa päivän tehdä suunniteltuja juttuja.  Tälle päivälle mun ajatuksissa oli kirjoittaa tänne mietityttäviä asioita ja kesken olevaa sanoitusta yritän jatkaa.

Mikähän siinä on kun mietit tiettyjen asioiden tärkeyttä niin niitä alkaa tapahtumaan? Esimerkkinä kerron tämän

Maapallon tuhon pelastaminen on noussut nyt monien ajatuksiin ja käännetään yleensä syyt muualle. Tyyliin Kiina sitä Japani tätä, mutta se lähin OMA ITSE ei ole tehnyt mitään väärää, eikä ole kuitenkaan valmis panostamaan pienillä teoilla. Mä ajattelin noin ennen, mutta nyt tässä vuoden sisällä ajatukset muuttuneet. Miksi en itse tee mitään helpottaakseni maapallon pysymistä elossa. Kauhea syyllisyyden tunto nousi. Alettiin kierrättää enempi. Kierrätyksestä onkin postaus erikseen täällä jo.  HEI, onneksi pikkuhiljaa on alettu ajattelemaan egolokisesti ja kierrätyksen merkitys on noussut trendiksi. Se on huippu juttu se.

Toinen juttu mitä oon miettinyt on lähimmäisen rakkaus. Onko rakkaus sitä ettei sanota asioista mitkä on loukannut tai painaa mieltä? Mun mielestäni on juurikin rakkautta se että sydämestä sanotaan asioita mitä ei niinkään aina ole kivaa kuultavaa. Voi sanoa kaikesta, rakkaudesta käsin. Haukkumiset ja tuomitsemiset, ei ne oo rakkautta. Esimerrkinä ajattekin kertoa tämän. Rakas äitini on vanhemmiten tullut ilkeäksi suustaan, hän ei sitä varmastikaan tarkoita (näin haluan uskoa). Muutamasti olen hänelle rakkaudella asioista maininnut. Kehoittanut miettimään mitä suustaan päästelee. Siitä hän on jokakerta loukkaantunut (tietysti, sillä asiat on osuneet sydämeensä). Suuttunut on mutta leppynytkit. Hän on mulle erittäis RAKAS silti vaikka suustaan on ilkeyksiä päästellytkin. Eilen laitoin hänelle yhden viestin jossa kerroin rakastavani häntä kaikesta huolimatta. Pilasin hänen päivänsä (näin hän sanoi), kun kerroin miten erästä nuorta loukkasi sanoillaan. Voi miksi me ei ajatella mitä sanotaan, sillä SANOILLA ON VALTAVA MERKITYS.

Pidetään tänää huolta omasta sydämestä, siitä lähimmästä.

 

kiitos kun luit postaukseni

jätä ihmeessä kommentti omista kokemuksistasi

halaus sun päivään - annu -

Juostessani rantahiekalla pysähdyin isohkon kivenlohkareen luokse venyttelemään. Kiven päällä kasvoi kaksi toisistaan niin erilaista puuta. Kuusi ja koivu. Miten nuo erilaiset puuta pystyy kasvamaan samalla "tontilla".

Vertauskuvaksi käänsin meihin ihmisiin tuon näkemäni. Tälle tellukselle mahtuu kaikki tallaamaan, erilaisuus on mielestäni rikkaus.

Oletko miettinyt lähelläsi/ lähipiirissäsi olevaa mielestäsi erilaista ihmistä. Miksi hän siinä tallustaa? Kenties hänen tarkoitus on olla sinua kasvattamassa. Hyväksymään kaikki. Ei, en tarkoita ettetkö hyväksyisi erilaisia ihmisiä. Tarkoitukseni tällä mietinnällä on, että opitaan kiittää kaikista ihmisistä joita kohdataan tällä matkalla. Kaikki ei ole kivoja kohtaamisia todellakaan. Mun elämässä on muutamia ollut joiden kohtaamista en ole hyväksynyt sillä hetkellä mutta nyt vuosien kuluttua olen tajunnut jotta nekin oli minulle opetukseksi. Kiitän nyt niistä ilkeistäkin kokemuksista. Tiedän senkin, että nyt päästän luokseni ne kenet sydämessäni tunnen tällähetkellä oikeiksi ja tarkoitetuiksi. Ennen en välittänyt ilmeisesti itsestäni, sillä hyväksyin kaikki ketkä halusi ystäväkseni tulla. Jotkut lähestyi väärin perusteinkin. Ajallaan selviää oliko heidän tarkoitettu opetukseksi. siihen itse uskon. Onko nyt hetki sille että pysähdyt miettimään menneitä ja kiität kohtaamisista? 

Pidä huolta ystävyydestä. Varaa aikaa kalenteristasi ja tapaa ystäviäsi. Viettäkää ihana alkava viikko ystävän kanssa. Tee jotain mikä sulle elämääsi on antanut voimia ja antaa energiaa.

Kiitos kun luit blogiani

- annu -

Positiivisuus on parhautta. (kuva pinterestistä)

Herkullinen Lakukakku

Sisustuskahvila Kaarnasydän Ihana on se että paikallisia raaka-aineita käytetty tähän hyvinkin maistuvaan kakkuun. Lakukakku sai aineikseen seuraavat Puotimaan Luomu keskikarkeat vehnäjauhot Puurintilan kananmunia Inka paahtimon tummapaahtoista Luomu kahvia Kouvolan lakun lakujauhoa Vahvasti suosittelen poikkeamaan kahvilalla ja maistamassa kyseistä kakkua. Samallahan voi pyörähtää sisustus--tai lahjaostoksilla. Ootko käynyt jo tutustumassa? 

Kahvila löytyy osoitteesta Sairaalantie 2-4, 45360 Valkeala

Kiitos vierailusta blogissani 

- annu - 

Osaanko ottaa vastaan Rakkauden

Voitko ymmärtää rakkautta? 

Rakkaus. Mikä..mitä....ymmärränkö sen tarkoituksen oikein. Osaanko ottaa vastaan kun se eteeni tuodaan. Nouseeko entiset haavat esiin, vaikka en tahtoisi..tässä monen monta asiaa mitkä mietityttää elämässäni. Hyppäänkö uuteen, tunteiden mukaan, vai järkikö ohjaa sydäntäni. Ei, niin en tahto tämän menevän, järki ei mielestäni pysty sydäntäni kääntämään.... Olen rohkea tänään ja astun uuteen elämään. Vailla menneisyyden pelkoja, siteitä haavojen. Uuden elämän tullessa eteeni, uskallan ottaa askeleen, vaikka en tiedä mitä nurkan takana odottaa. Otan riskin. Tartun sun käteen kun vastaan tuut. Katsotaan elämää yhdessä. 

Ihan vain tiedoksi lukijoille, jotta elämässäni ei ole kumppania, eikä näköpiirissäkään. 

Nyt on kyseessä uusi työ, uudet haasteet sen myötä. Nautin terveellisestä elämästä, puhtaasta ruoasta. Uusista ihanista ystävistä. Ollaan yhdessä vahvoja...vahvempia kuin ennen.

Rakkaus työhön jota teet, auttaa jaksamaan. 

Sanoitukset ja blogin kirjoitus on entistä enempi elämässäni. Tarkoitus on alkaa vlogin kuvaukset, kunhan saan rohkeutta. 

Kiitos kun luit tänään. Olikin hiukkasen sekavaa tekstiä mutta, sä selvisit tänne asti. Jee

- annu - 

 

CAFE MINNAN UNELMA

Jaalan keskustaan, S kaupan lähelle on avattu ihana kahvila Cafe Minnan Unelma.

Kävin mummon kanssa päivä ajelulla ja voin sanoo, että kannatti ajaa n 30 minuutin matka. Tarjottavat ja kaffet maistui. Mikä parasta, kahviin saa Ikaffe kaurajuomaa. Mä käytän sitä, oon huomannut että vatsakin tykkää. Ja hei, mitä vitriinin tarjottavia. Nam. Suurimmanosan kahvilan omistaja valmistaa itse. Lihapiirakka vei kielen mennessään, todellaki. Lihapiirakka on suosittu, kertoi omistaja. Päivän salaattiannoskin löytyy. Kuvassa  tän päiväinen tarjottavuus. Myymälästä löytyy tuliaisiksi kaikkee kivaa, kahvikuppeja, kestokasseja, pahvisia juomapillejä. Niitä lähti meille yks paketti matkaan. 

Kiitos kun luit blogia

- annu - 

Annu Vainio

Kirjoittajana tällä sivustolla olen minä, Annu.

Asun tällähetkellä Kouvolassa, rakkaan tyttäreni kanssa. Harrastuksiin minulla kuuluu kuorolaulun lisäksi sanoituksien kirjoittaminen. Nautin pienistä hetkistä elämän aalloilla. Sisustus on harrastukseni. 

Elämä ja monet kokemukset on valmistanut minut kirjoittamaan blogia, myös laulujen sanoitukset saan omasta elämästäni, haaveistani ja suunnitelmistani.

Elämässäni löytyy juttuja joista voisin kirjoittaa vaikka kirjan. Blogin julkaisut pyrin pitämään lyhyinä.

Kiitos kun tulit lukemaan ja kommentoimaankin. 

IG tilini löydät nimellä  @annuvainio

Luonto luonnollisuus ilmastonmuutoksen auttaminen

 

Vuosia sitten tämä luonnon muutosten auttaminen oli vähemmin arvossaan. Tai oliko? Ainakin tässä ajassa puhutaan luonnon säästämisen tärkeydestä ravinnon, kosmetiikan ja kierrätyksen puitteissa. Tää on koskettanut mua nyt enempi kuin ikinä ennen. Vuoden, nii'in, vasta vuoden verran olen pyrkinyt kierrättää kaiken mahdollisen. Hyvä mieli tullut kun ite edes pieneltä osalta autan ilmastoa, tulevia sukupolvia Pahvit, paperit on helpot lajitella kun monien pihalta löytyy niille kierrätyspisteet. Miksi, voi miksi muovin kierrätys vieläkin hakusessa. Juuri tuo muovihan on se mikä joutuessaan maaperään, vääriin paikkoihin aiheuttaa vakavia haittoja mm vesistöissä ja eläimissä. Meidän taloyhtiön pihalla on lähes kaikki muut mutta muovin kierrätys puuttuu, onneksi suht lähellä on paikka johon ne voin kiikuttaa. Oon miettinyt kirppareidenkin tärkeyttä vaatteiden hankkimisessa, mutta tässä tulee juttu mitä en vieläkään oikein sulata. Ostettiin kirooarikta vaatteita, eikä pesty heti niin kappas, saatiin koita. Onneksi tuosta o. Jo 10v aikaa. Sen jälkeen ostamani kirppis vaatteet kävi pakastimessa ennenkuin pesin ja otin käyttöön. Jesss, koi ongelma loppui. Nyt ruoan valmistuskin mennyt siihen jotta pyrin tehdä pienempiä annoksia tai isommalti tehtyäni pakastan annokset. Kätevääkin kun löytyy tyttärelle kin helposti annos treeniensä jälkeen. Meikit, mineraaöljyttömät. Wau mikä innovaatio. Mä löysin NuSkin tuotteet joissa ei ole mineraaliöljyjä lainkaan. Oon niistä niin fiiliksissä jotta kirjoitan niiden vaikutuksista ja kokemuksista ihan oman postauksen.

Kiitos kun vierailit blogissani 

 

 

 

Historiallinen kahvila Immilän mylly

Pienen kosken varrelta osoitteesta Arrajoentie 88, löytyy historiallinen kahvila. Kosken kohina kuuluu terassille. Kahvit ja pullat makoisina toi kesäpäivään hymyn huulilleni. Mua kiinnostaa kahviloiden historia, joten sainkin luettavaksi tämän mylly kahvilasta kertovan kirjan. Ihana kun on nykyään käytössä kahvilana. Ootko käynyt täällä? Suosittelen käydä, jos yhtään tälläset historian havinaa omaavat kiinnostaa. Kuvassa tekstiä historiasta

Ihanat peikot ja maahiset on omistajan kiinnostuksen kohde. Ihania nuo olikin. Kuvassa näkyy millaisia täältä kahvilan pihalla olevalta kalliolta löytyy. 

Kiitos vierailusta blogissa 

- annu - 

 

 

Vaellusreissu lähestyy. 

Vaellusreissu lähestyy. Julkaisu tulee seurvaavan keran juhannuksen jälkeen, jolloin kirjoitan vaelluksesta teille ja palaan takaisin nettien äärelle.

Kiitos kun jaksat odottaa.

Toivotan Sinulle oikein hyvää Juhannusta ja lämpimiä päiviä.

Vaeltamassa meille luvassa n 20 astetta viileämpää kuin nyt täällä kotona. 

- annu -

VAELLUS KOKEMUSTA JA MUISTELOITA

 

Oli sunnuntai 16.6 ja tavaroita alkoi kertyä eteiseen. Lähtö Lappiin lähestyi. Tytär pääsee ekaa kertaa eläessään Oulua ylemmäs. Mun sydän pakahtuu tästä kun saan tarjota hänelle mahdollisuuden kokea LAPPI vaelluksen kautta. Kello lähestyi puoltayötä ja olkuvattu jo auringonlaskua. Hengitys hiljeni kun eka tunturi maisema avautui auton ikkunasta, WAU ajattelin ääneen. Tätä näkymää ei voi sanoin kuvata. 

Saavuttiin mökille, Jee hyttyset ei olleetkaan vielä sapuneet Lapin korkeudelle. Mikä helpotus. 

Maanantai aamu koitti nopeasti. Eka tunturi valoitettiin ja ihailtiin näkymää. Pizzat maistuu ulkoilun jälkeen erittäin hyville. 

Keskiviikkona Inari ja Kaunispää huippu. Olipas kovin rakentaneet sinne majoitustiloja, höh. 

Torstaina rappujen ramppaamista, askelluksia tuli 284,ja pohkeet Kiitti. Ohhoijjaa. Hyvä fiilis silti

Perjantaina reppuun sujahti polttopuita ja eväitä, makkaratkin. Kuksat pääsi ekalle vaellukselleen. 

Onneksi oon suunnistanut nii osattiin tunturissa kipitellä. Se fiilis kun jalat ei meinannu jaksaa millään, mutta nuotiotulet ja lepohetki auttoi jaksamaan. Suon ylitys pitkospuita pitkin oli kokemus sekin. Erämaan laavulle oli enää 2km matkaa, jee tuumasin kun siellä olikin jo kaksi ihmistä, he tekivät lähtöä joten saatiin heidän hiillokseen omat puut ja niin alkoi makkaroiden paistellut. Hei otitko paperia makkaroille? En ottanut, voi eii. No ei hätää oli talouspaperi rullan sisus mukana, joten käytimme sitä. Matka jatkui rankkaan ylämäkeen. Oon niin ylpee mun tyttärestä kun yhtään kiukkuaa ei koko matkan aikana kuulunut. 

Seikkailu oli huippu ihana 

Kiitos kun luit ja jos haluat tarkempia "raportteja" matkasta niin kommentoi alle, kerron mieluusti. 

- annu - 

 

HYMY MERKITSEE PALJON JA VAIKUTTAA MONEEN

 

 Hymyilemisellä on vaikutus olotilaasi! Hymyillessä kasvon lihakset vahvistavat positiivisia tuntemuksia.

Hymyily on tarttuvaa. Oletko huomannut, että ystäväsi tai kollegasi hymy tarttuu myös sinuun? Tämä toimii tietysti myös toisinpäin, joten on kannattavaa hymyillä muiden seurassa; kun sinä hymyilet, muutkin hymyilee

Hymy vaikuttaa aivojen toimintaan Hymyllä on yhteys aivoihin. Se, että hymyilystä tekee jokapäiväisen tavan, muokkaa aivoja niin, että niihin muodostuu ns. onnellisuuskaavoja, jotka toistuessaan lisäävät positiivista ajattelua

Hymyily vaikuttaa kehon soluihin luoden kehoon tasapainoisen tilan. Hymyllä on myös suora vaikutus solujen toimintaan; kun hymyilemme, solujemme jännitys vähenee. Tällä fyysisellä rentoutumisella on voi olla vaikutusta muun muassa syövän kehittymisessä.

Hymyily ei maksa mitään ja sillä on lukuisia hyviä vaikutuksia sekä henkilöön itseensä että hänen ympärillä oleviin ihmisiin.

Miksipä ei siis kannattaisi hymyillä hieman enemmän!

 

Iloa viikkoosi

Kiitos kun luit blogiani

-Annu- 

Niin kulki aika 

 

Mun rakas tyttäreni päättää peruskoulun nyt lauantaina. On äitinä ollut upeeta seurata lapsen kehitystä. Mutkia, suoria, mäkiä ja tasaista on mun fiilikset olleet. Mietin nyt, voinko huokaista jo? Sydämeni sanoo voit, ajatukseni sisimmässä päällimmäisenä on "huh, selvittiin kunnialla". Nyt on aika levätä ja juhlia. Meillä tarjotaan lauantaina sylikummille ja mummolle  kakkukahvit. Jotkut ihmettelee miksi? Mun nuoruudessa ei juhlittu kouluista valmistumista niin päätin joskus nuorempana, jotta jos mulla on lapsi joskus niin aion juhlia hänen valmistumisia jokaisesta koulusta. Nyt on siis aika juhlan. Näillä yseillä on GAALA tänään, wau. Sekin on mun mielestä upeeta että juhlitaan peruskoulun päättymistä näin juhlallisin jutuin. Mun sydän on sykkyrällään onnesta ja kiitollisuudesta. Tuo tytär on niin kaunis, tänäänkin. (joo jokainen äiti sanoo näin lapsistaan). Meillä (mulla ja tyttärellä) on upee "tiimi". Ollaan eletty kaksin ihan koko aika. Kasvatusvastuu ollut yksin minulla, se on ollu kyllä rankkaa mutta antoisaa. Miten olen selvinnyt, sitä välillä ihmetellyt. Tässä on se suurin syy miksi me juhlitaan kakkukahvein tätä peruskoulun päättyjäispäivää. Tästä jää ihania muistoja nuorellekin, vaikka nyt tuntuisi että "ohhoijjaa, miksi kakkua nyt pitää olla"

Onko sulla yksinhuoltajana samaa ajatusta? Suosittelen juhlistamaan. Viettäkää upea kesä omien lastenne kanssa.

Rakkautta teille jokaiselle

- annu -

Kahvila Majurska

 

Tehtiin nuoruuden ystäväni kanssa päiväretki Lappeenrantaan. Sää ei meitä hellinyt, viileä tuuli puhalsi. Poutaa oli kuitenkin, se mahdollisti ministi kävelyä linnoituksella. Tykkään, vanhat rauniot jotenkin pysäyttää minut miettimään. Kunnioitan.

1856 luvulla rakennetussa talossa aistii vanhanajan fiiliksen.

1986 kahvila aloitti toimintansa tässä ulkoa vaatimattomassa talossa. Käsityötä löytyy myynnissä jos jonkinlaista.

Mutta mutta, tämä kahvila on jotain romanttista, söpöä, tyykikästäkin. Kaikki kahvileivät täällä tehdään its (ainoastaan karjalanpiirakat tulee valmiina). Istuskelin nojatuolissa ja muistelin ystäväni kanssa nuoruuden aikoja. Huomioin että kahvilaan sai tuoda koirat ja kissatkin. Se on upee juttu. Eipä tarvitse kesälomalla reissaajien jättää koiriaan autoon saadakseen taukokahvit. Arvostan, vaikkei meillä kotieläimiä olekkaan enää.

Hei, jos siis liikut Lappeenrannassa niin poikkea ja kerrohan että luit kahvilasta juurikin tästä blogista. Löydät tämän osoitteesta Kristiinankatu 1

Kiitos! Ihanaa viikonloppua ja nähdään taas

- annu -

 

ELÄTKÖ HETKESSÄ

Mikä on tämä hetkessä eläminen sinulle? 

 

On vain tämä hetki, näin puhutaan ja tottahan se on. Tulevaisuuden haaveita ja suunnitelmia rakentaessa tulee itselleni ainakin hyvä fiilis elää myös tässä ja nyt hetkeä. Miten sun mielestä? Pystytkö elää hetkessä suunnittelematta tulevaisuutta? Mielestäni tuo lause kehoittaakin pysähtymään siihen hetkeen jossa olet ja elät, niin saat elämästä irti sen mikä sulle kuuluukin. 💖☀️ Monesti kuulen ihmisten puhuvan niin jotta eivät suunnittele tulevaa, edes huomista päivää. Voiko olla totta etteivät suunnittele? Katsellessa menneeseen, mietin erityisesti tänään sitä mikä teki musta vahvemman ja myös heikomman ihmisenä. On menneessä asioita joista kiitollisuus on kaukana. Tiedätkö sen hetken kun huomaat saaneesi vahvistusta ja juuri oikeita ihmisiä ja asioita elämääsi? Mä niin toivon että juuri sun elämässäsi on näitä huippu hetkiä, oivalluksia jotka auttaa sua jaksamaan. Olen myös miettinyt, miten sua voisin auttaa ja tukea kulkemaan rohkeesti sun omaa polkua.  Ratkaisuja, luottamusta, rakkautta sun tuleviin päiviisi.

Kiitos kun vierailit blogissani.

- annu - 

CAFE RUUKITAR

 

Kiinnostaako sua vanhat tehdas miljööt?

Cafe Ruukitar tarjoaa kahvitauon juurikin tehdasmiljöössä. Rauhallinen fiilis jäi käydessäni kaffella. Myynnistä löytyy myös paikallisen Tuomon luomun tuotteita. Huisin hyvää ruisleipää ja spelttisämpylöitä tarttui tälläkertaa kotiin viemisiksi. Kahvila toimii vanhassa Kymin tehtaan rakennuksessa. Oisko lie ollut Kymin höyryn käytössä aikanaan. Rakennuksesta löytyy myös taide- ja käsityö myymälä 

-annu- 

 

Kahvila Onnenkukko

 

Kaipaatko sä ikinä kahvitaukoa idyllisessä tunnelmassa? Kahvilaa jossa pöytiin tarjoilu? Sulle vinkkinä tämä 1906 rakennettu vanha omakotitalo Kouvolan museokorttelissa osoitteessa Varuskuntakatu 6 tarjoaa "mummola" fiiliksellä kahvila hetken juuri sinulle. 23v toimineessa kahvilasta löytyy itse tehdyt suolaiset piirakat ja makeat pullat ym. Istuskelin hiljaisuudessa, seinäkellon pimpottaessa kerran merkiksi kellon olevan puoli  (10:30). Kello tikitti hempeällä äänellään. Nautin kahvini ja kerroin kirjoittavani kahviloista. Omistaja oli hyvin kiitollinen asiasta ja kiikutti minulle lisää kahvia. Kuvia otin vain muutamia. Löytyi muutes vanhanajan limupullojakin ostettavaksi. Toki limut tuoreita. Kuvasta näet millaisia löytyi. Kouvolan kahvilat alkaa olla mielestäni käyty,joten siirryn muihin kaupunkeihin. Jos sulla on tiedossa joku viihtyisä kahvila niin kiitos kun vinkkaat siitä mulle viestillä, kommentoimalla tai sähköpostiini osoitteeseen annuvainio8@gmail.com Nauti keväästä ja käy kahvilla/teellä.

-annu- 

 

 

Sisustuskahvila Kaarnasydän

Sisustuskahvila Kaarnasydän on mielestäni tämän seudun (Kymenlaakso) kauneimmalla paikalla. Osoitteessa Sairaalantie 2-4 45360 Valkeala. Joenvarrella, terassilta kuulee varsinkin keväisin veden kuohun. Rauhoittavaa. Vitriinistä löytyy niin suolaiset kuin makeatkin. Suosittelen todella. (kuvasta näkyy tälläkertaa myynnissä olleet) Jos tykkäät lounastaa hyvässä tunnelmassa niin tähänkin Kaarnasydän on loistava valinta. Viikoittain vaihtuva "teema" listat näät netistä, heidän sivuilta. Löytyy mm burger-, uuniperuna-, tortillaviikkoja. Mikä ois sun suosikki? Kun haluat jotai ihania viemisiä kylään mennessäsi, nii lahjaravaroitakin löytyy myymälästä. Myös kotiin kaikkee kaunista ja käytännöllistä.

Käy ihmeessä kahvilla tai lounaalla. Kerro terveisiä minulta (Annu Vainiolta)

Herkullisia kahvihetkiä

-annu- 

Viihtyisät kahvilat ja päivän pysähdys

Yhtenä kiireisenä päivänä ajattelin juoda kahvini nopeasti ja helposti, kävelin Kouvolassa pitkin kävelykatua ja olin menossa tuttuun kahvilaan. Ääk, se oli suljettu, mutta onneks vain remontin vuoksi.

Jatkoin matkaa ja unohdin kahville menon, sillä alkoikin olla jo nälkä ja ystäväni kutsui syömään. Mario, kauppakeskus Veturissa, Kouvolassa tarjosi niin herkkulounaan jotta sinne palaan vielä uudelleen. Tällä kertaa söin vuohenjuusto broileria. Annos oli juuri sopiva, paistetut punajuuret oli ihana uusi makuelämys.

Tänään lähdin sinne tuttuun kahvilaan kävelykatu Manskille. Kuulin jotta suosikki kahvilan oli avannut ovensa. Voi että mikä upeus siitä kahvilasta olikaan kuoriutunut. Napsin kuvia ja kerroin työntekijälle kertovan teille tästä. Suosittelen todella. Oletko jo käynyt Cafe Bar Naapantuurassa? (kuvat on sieltä) Kesällä tarkoitus lähteä pikkuruisia kahviloita etsimään. Oletko sinä käynyt jossain kivassa kiihtyisässä kahvilassa? Jätä kommentti ja suosittele muille lukijoille ja tietysti minullekin. Kiitos jo etukäteen.

Kahvin tuoksuista viikonloppua sinulle

Kiitos kun luet blogiani.

-annu- 

Bar Cafe Naapantuura, Kouvola

Ympärilläsi juuri oikeat ihmiset

 Onhan sun unelmistasi edes yksi käynyt toteen? ❣️🌹 Oot miettiny omia unelmiasi, et mielestäsi ole niiden arvoinen? Josko et näin niin rohkaisen sua kuitenkin luottamaan. Onko sulla haaveet romuttuneet yksi toisen jälkeen? Kerron sulle pienen pätkän omaa polkuani. Luotin itseeni hetkittäin, tein haaveistani totta kunnes sain tiukkaa arvostelua läheiseltä ihmiseltä. Hänen mielipiteensä vaikutti niin, etten enää uskaltanut uskoa unelmiin. Menin lukkoon, vuosikymmeniksi. Tuli aika jolloin tapasin nykyisiä ystäviäni ja aloin taas heidän tsemppauksista luottaa omiin unelmiini. Sulle ohjeeksi annan sen että luota itseesi. Hyväksy ympärillesi niitä ihmisiä joiden seurassa saat olla oma itsesi, heitä joiden läsnäolo saa sut voimaan hyvin. Tunnet olevasi rakastettu, silloin olet oikeassa seurassa.

Iloa viikonloppuusi

-annu-

Luomuilulla vaikutusta?

Mietin joskus vuosia sitten, onko luomuruoalla muka vaikutusta mun kropalleni. Miksikö? No trendejä tulee ja menee niin mietin jotta onko tämä luomu juttukin nyt vaan trendi mikä menee ohi ennenkuin alkaakaan.

Voin kertoa nyt kokeiltuani luomukaurapuuron syömistä nyt 3 kk aikana miltei jokaisena arkiaamuna jotta vaikutusta on on ja ON. vatsani voi paremmin. Luomu tuotteita muutakin lisännyt puuroon. Kaikkea en vielä syö luomuna mutta jo tämä puuro aamuisin on vaikuttanut edistävästi hyvinvointiani. Olen kiitollinen sille että olen mainoksia katsellut ja IG:ssa seurannut luomutuotteita käyttäviä ystäviäni. Kiitos heille. 

Voin nyt testattuani todeta että oli trendi tai ei niin suosittelen testaamaan edes yhtä ateriaa päivässä luomuversiona. 

Olen ihminen kuka ei halua ottaa stressiä syömisistä enää, oli aika jolloin stressasin, se kulutti ja aiheutti suolistongelmia. Reuma selkärangassani on yksi minkä kehon tulehdustila on aiheuttanut. ( reuma on tulehdusperäinen sairaus) Itseaiheutetuksi en sitä kuitenkaan luokittele. Sukurasitteenakin se kulkee. 

Pidä huolta omasta kehostasi, niin jaksat pitää huolta myös läheisistäsi. Nauti pienistä asioista elämässäsi päivittäin. Tee edes kerran viikossa jotain mistä itse nautit. Jalkakylpy, avantouinti, ystävien tapaaminen,kävelylenkki. Mitä vaan kunhan se on vain sun oma juttusi josta nautit

Ihanaa viikonloppua juuri sinulle. Kiitos kun luit tänäänkin blogiani. Kommentoi myös niin tiedän sinun vierailleen täällä.

-annu-

 

Luomupuuroa

Säännöt ja tuomitseminen

Niin useesti kuulee milloin milläkin alueella että tää meidän juttu on paras ja ainut oikea tapa/tyyli/suunta. Opittuani näkemään asioita laajemmin huomasin sen että yhtä ja ainutta oikeaa tapaa ei vaan ole olemassa millään alueella. Uskonnossa, urheilussa, valmennuksessa... Ei missään. Kun oppii katsomaan laajemmin niin avautuu elämässä isoja alueita. Yritä vaikka, niin huomaat eron ja oikean VAPAUDEN, vailla ehdottomia sääntöjä tai tiukkoja rajoja, tähän tyyliin "et voi et saa, sillä sääntömme kieltää". En Tarkoita nyt että säännöt ois poistettava, en missään nimessä mutta liika tuomitseminen mukamas rajojen puitteissa/salliessa on särkevää ja ahdistavaakin (tätä erityisesti joissakin seurakunnissa havaittu) Toivottavasti edes yksi teistä sai kiinni mitä ajoin takaa tällä kirjoituksella 🕊️🙏💖 Puhutaan vapaudesta, vapautta kuitenkaan hyväksyen. Kukin kulkee oman polkunsa ja omat kantonsa/kivensä kääntää. Olen kiitollinen kaikesta mitä elämässäni olen kokenut. Hyvää ne ei aina ole olleet, mutta opettaneet sitäkin enemmin. Ihmettelen sitä, miksi kantapäänyliopiston jouduin käydä. Siksi ehkä jotta opin arvostamaan sitä mitä on tässä ja nyt Cabre Diem... Tartu hetkeen on yksi parhaimmista ohjeista Rakkaudella - annu-

Armollisuutta itselle

Hyvää viikonloppua ja ollaanhan tänään armollisia itselle 😌👌,mult meinaa välillä unohtua. Kovasti valmennettaville "paasaan" armollisuudesta, sit itteni kohtaan en meinaa muistaa olla, höh. On se vaan kumma. Julkinen lupaukseni siis on 💥 tästälähin olla armollinen itselleni 💜🙏🏻 Jotkut käsittää armollisuuden niin ettei vaadi ikinä itseltä esim saliharjoittelussa kovia treenejä... No hei ei se armollisuus sitä mielestäni ole, vaan sitä jotta vaik just tää kyseinen salitreeni ei joka kerta oliskaan niska limassa tekemistä, niin ole armollinen ja kiitä siitä että menit silti. Muista olla kiitollinen myös lepopäivistä. Nyt tulee sana lepopäivä... Äääk sekin on jokaisen henkilökohtainen asia, toisille tarkoittaa sohvalla makaamista koko päivän, toisille tuon lisäksi hyvin kevyttä ja lyhyttä kävelylenkkiä. Aijai, sitte on totaalinen lepopäivä, se lienee jokaiselle oikeesti lepoa. 

Ihanaa armollista viikonloppua jokaiselle. Kiitos kun vierailit blogissani

-annu-

Kevätsiivousta

Aurinko saa minut heräämään Siivoan vaatekaapit keväisin, kun aurinko alkaa pilkistellä huoneisiinkin asti. Onko sulla sama juttu? Kevätsiivous intoa vai kevätväsymystä kenties? Joskus sitä pysähtyy miettimään, jotta miksi kerää vaatteita kaappeihin. Noh tänäkin keväänä teen saman kuin muulloinkin, eli lahjoitan niitä joita en enää käytä tai ole käyttänyt vuoteen. Niin, jää niitä ylimääräisiä joka vuosi kaappiin silti vaikka yritän aika raakalla kädellä tyhjentää. Lahjoitatko sä vaatteita vai pidätkö kirppisideasta? Nyt puhutaan paljon kierrätyksestä yleisestikin. Ollaan meilläkin alettu enempi kierrättää. Muovit joudutaan viedä hiukan kauemmas, mutta eiköhän joku päivä ole taloyhtiönkin pihalla muoville kierrätyspiste. Näin mä toivon, niin säästyisi monet meret ja eläimet siltä muovisaasteelta Pidetään huolta meidän maasta, jokainen pienillä teoilla, rakkaudesta luontoon ja äitimaahan

-annu-

Rakkautta vaiko pärjäämistä

Istun ja kuuntelen suhteita ja niiden toimivuutta. Toiset kertoo, että ollaan yhdessä rahan takia sillä ei yksin pärjätä. Must on surullista tuo, tosi surullista jos ja kun ollaan yhdessä vuosia avo- tai avioliitossa vain rahan takia. Ihmetellään sitten että oho miksi tää ei toiminutkaan...no miksiköhän ei toiminut...ei toimi ei jos rahan riittävyyden takia silmät sokaistuu näkemään toisen ihmisenä ja ihanana rakkaanaan...ei pidetä huolta toisesta ja vaalita suhdetta kaikin tavoin... ihmeellisiä ajatuksia tähän viikonloppuun ;)

 

kuljen tiellä yksinäni

kuljet vastaan kaiken ottaen

mitään et antaen

miksi herään ja kysyn

vastaustas aanut en

jatkoit matkaa

et taaksesi katsonut

et kysynyt mitä kuuluu

otin kaiken et mitään antanut

onko se ystävyyttä?

ei sen tiedän nyt <>

-annu-  

Metropol hotel

Palkintomatka

Kännykän herätys herätti hyvin aikaisin. Vielä laukkujen tarkistus, onko tarpeelliset mukana. Rakkolaastarit ja ripsivärit, deodorantit ja huulikiillot. Hyvällä mielellä juna-asemalle, josta matka kohti Helsinkiä alkaa. Satamasta hypättiin epäviralliseen taksiin, hups. Täällä Tallinnassa on kevät jo pidemmällä. (kuva hotellimme aulasta) Käveltiin 10000-13000 askelta päivittäin Ilmankos on jalat muussina. Laukut vietiin hotellille kunnes lähdettiin etsimään ruokakauppaa. Löytyi viimein. Rimi ja ihan läheltä hotellia. Reissu oli täysin ilmainen, palkintomatka. Se olikin ihan superia. Löydettiin kahvila jossa ihan paras kirsikkatryffelileivos (kuvassa). Nyt kotona pyykinpesua ja rentoilua. Huomista kuorotreeniä odotellen kirjoitan yhden laulun loppuun. Lyhyesti tällä kertaa, joten ihania aurinkoisia päiviä sinulle

-annu-

Hammaslääkäri pelkoa

Hammaslääkäri pelko?

Eihän hammaslääkärillä käyntiä kukaan pelkää, jos on hyvin kokemuksia ja ystävällinen vastaanotto. Voi hyvää päivää millaisia kokemuksia mulla on. Vuosikymmeniä (40v) sitten: Istun odotusaulassa, kädet hikoaa, kohta on mun vuoro. Nimet huudetaan aakkosjärjestyksessä. S menossa, vielä ehtisin paeta...mietin. En lähde, lähden, en, lähden. Kauhea itku alkaa kuulua kun luokkakaverin käsittelyssä. Kädet hikoaa enemmän, nyt mulle riitti "tuonne en ainakaan mene" lähen juoksuun. Juoksin pikkuserkulle, heidän sängyn alle piiloon. Siellä aikana vietin. Joo oh, jouduinhan mä uudelleen tarkistukseen. Reikiä 0. Turhaan pelkäsin. Tuolloin oli kotipaikkakuntani hammaslääkäri niin kovakourainen että uskoisin monilla meillä olevan hammaslääkäripelkoa edelleenkin. Nyttemmin on hammaslääkäritkin inhimillisiä, ottavat huomioon myös aikuisten pelot. Olen päässyt heidän avulla hieman jo irti pelosta, kiitos todellakin. Ehkä joku ymmärtää mikä fiilis on kun on ollut tollasta pelkoa? 

Hyvää viikonloppua ja kiitos kun luit. 

-annu-

Ystävät on

Istut hiljaisuudesta nauttien. Kaipaat kuitenkin jotain? Jotain mistä et uskaltanut edes haaveilla. Haaveita liikaa,toiveita vain. Rohkeus puuttuu. Astut taaksepäin vaikka mennä pitäisi eteenpäin. Tämä sinulle ystäväin,ole rohkea, ole luja. Kohti unelmia kuljee sun kultainen kuja. Ajatuksia, toteutuksia. Ihania hetkiä tuolla polulla. En tiedä miksi näin kirjoitin, koin sen tärkeäksi sinulle kuitenkin.

 

Tähän päivään mennäkseni, toivotan sinulle hyvää ystävänpäivää ❤️ Ystävänpäivä on ihana muistaa ystävää, kutsumalla kylään. Niin tein minäkin tänään. Tehtiin jalkakylvyt, samalla juoden kahvit ja syötiin ihanat minttujäätelöstä ja muffinseista tehdyt herkut. Tein lasiin muffinssi, minttujäätelö, auringonkukansiemen, vaahterasiirappi kerroksista herkulliset tarjottavat. Jalkojen ollessa pesuvadeissa juteltiin  maailmanmenosta ja ihanista yhteisistä muistoista matkanvarrella. Oli ihana kiireetön hetki ystävän kanssa. 

Pieniä hetkiä, eikä vaadi paljoa mutta antaa paljon.

Suloisia hetkiä päivääsi, kiitos kun luit.

- annu-

Lyhyet ripset ja itseluottamus

Lyhyiden ripsien, ripsienpidennys kokeilun ärsytys on vihdoinkin selätetty 🔥

Seerumi nimeltä uroda, todellakin toimii. (kuvassa on 1 kuvan ja viimeisen kuvan 3 välillä aikaa kulunut 1,5kk) Epäillen aloin käyttää seerumia,mutta jo 2...niii'ih kah-den viikon säännöllisen käyttämisen jälkeen huomasin eron kun tarkastelin valokuvasta. Suosittelen testaamaan. (Alle 20e maksaa)

 

Miten oikeesti itsetunto ja luottamus itseeni voi nousta yksien ripsien takia? En tajua, mutta näin vaan kävi. Kiitollisena laitan ripsiväriä, kun nyt huomaan itsekin jotta mulla on ripset. Pieniä juttuja naisen elämässä, mutta toimivia. Joku saattaa ajatella että ohhoijjaa, onpa pikkumaista. Eipä haittaa, sillä mulle tää oli iso juttu. Rakastan kauneustuotteita , laatukosmetiikkaa, ihonhoitoon liittyviä muitakin juttuja. Kasvonaamiot on myös osana mun viikottaisia rutiineja. Hitaasti mutta varmasti alkaa tuloksetkin näkyä, näin uskon.

Kiitos kun kommentoit ja kerrot omia kokemuksiasi. Miehetkin, onko teillä samantapaisia kokemuksia. Joo ehkä ei ripsiväreistä mutta muutoin 😊

 

Pidetään huolta itsestä tänäänkin

-annu-❤

Päästin irti huonoista muistoista

1.2.2019

Menneeseen voi palata muistelemalla. Muistelen menneestä mieluiten hyviä juttuja. Helppo ei oo päästää irti huonoista muistoista, mutta voin sanoo että kannatti. Muistojen lokeroissa mielelläni säilytän rakkaita muistoja Muistot, miten ne sitte vaikuttaa nykyhetkeen?   Oon sitä miettinyt. Iloiset rakkaat muistot saattaa kantaa läpi elämän. Antaa voimia jatkaa keskellä aallokkojenkin. Pidätkö sä kii hyvistä muistoista jotta jaksan arjen keskellä? En tarkoita, että joka hetki mietin menneitä, vaan nousee mieleen tarvittaessa. Tilanteissa joissa tarvin voimia, uskallusta, lohdutusta tai iloa. Viikonloppu alkoi ja mun päässä hiippailee jo ajatukset musikaalista, jonka suunnittelut alkutekijöissään. Oon ihan super kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Mun sanotuksien pohjalta tulossa siis musikaali... OIKEESTI, Wau. 🎶❤️🎶 Lupaan täällä tiedottaa kun asia etenee

Rentoa viikonloppua just Sulle

-annu-

Kamppailulaji ja koulukiusattu

Olen huomioinut sen miten kohtelen läheisiäni, niin maailma kohtelee minua. Joskus vuosikymmeniä (20v) sitten, en välittänyt siitä miltä toisista tuntuu jos lupaan enkä pitää lupaustani, en edes luvatessani ajatellut pitää... Olin kylmä ja kova muita kohtaan, en oikeesti välittänyt, en edes itsestäni saati muista ihmisistä. Mietin tämän johtuneen koulukiusaamisista, nuorena jouduin kiusatuksi. Oli mulla muutama hyvä ystävä, ainakin luulen niin. Juoksin pitkiä matkoja tuolloin kun muut (en yleistä kuitenkaan) meni salaa juomaan ja polttamaan. Mua väheksyttiin, niin koin. Aloitin itsepuolustus harrastuksen jo nuorena, sillä päätin että "mulle ei ryttyillä". Oliko viisautta, sitä en tiedä. Valmentamisen aloitin saatuani korkeimman vyön, minkä pystyi Suomessa saamaan. Etenin ja treenasin tosi paljon. 3h harjoituksia 4x viikossa. No mitä muuta mun elämääni enää mahtui, ei mitään. Olin tyytyväinen tuolloiseen elämäntyyliin. Tähän hetkeen kun hiivin ajatuksin, nii voin todeta menneiden juttujen opettaneen mua. #kiitollinensiunattuonnellinen hästäkki sopii tähän fiilikseen oikein hyvin. Nyt kunnioitan itseäni, läheisiäni ja lupauksiani. Monia mutkia, monia käänteitä elämänpolulla kulkeneena voin vaa toivottaa sulle viisautta ja ymmärrystä itseäsi kohtaan 💜

Ihanaa viikonloppua sulle.

P. S. Mä lähen toteuttaa yhtä unelmaani, askel askeleelta rohkeammaksi laulaa karaoke biisejä. -annu- 

Pakkanen ja nykymuoti

Kirpeänä pakkas (24astetta) aamuna kuu kurkki olohuoneen ikkunasta. Tuli mieleen nuoruuden talvet, kun oli pitkään 30 pakkasta. Mitenhän sitä tarkenikaan kävellä kouluun? Oliko silloin muodissa kaulaliinat, pipot ja talvikengätkin. Oli tai ei niin niitä pidettiin. Toki jossain vaiheessa oli "noloo", kun pipon laittoi päähänsä. Onneksi se "muoti" meni nopeesti ohi.

 

Nykyään nuoret kipittää kesät talvet tennareissa ja nilkat näkyvillä. En käsitä tota muotia. Reumatismi tai muu vastaava melko taattua näillä nuorilla kun täyttävät 30v. Joo, ei välttämättä nimenomaan reuma iske, mut on parasta pitää huolta nivelistään.

Mä niin toitotan lämpimän pukeutumisen puolesta. Muotiin ehdottomasti takaisin myös säärystimet ja kunnon kaulaliinat pipoineen hanskoineen.

 

Hip hei, tällä kertaa näin lyhyt blogi. Ensikertaan taas. Hyvää pakkaspäivää juuri sinulle. Kiitos kun luet ja seuraat blogiani.

Mut löydät myös IG:sta (Instagram) nimellä @annuvainio

 

-annu-

Välillä tapahtuu ihmeellisiäkin asioita matkallani

Kirjoitan teille viime syksyisen mietiskely/meditaatio reissuni fiilikset. Olin tuolloin syksyllä toivonut elämääni positiivista suunnan muutosta,miettinyt että haluan astua elämässäni eteenpäin juuri sinne mihin kulkea kannattaa. Sanoituksien julki tulemista tuolloin mietin ja toivon sitä hyvin hartaasti. Lähetin yläilmoille pyyntöjä,että tämä toteutuisi. Sitten tuli ilta jolloin elämäni muuttui. Fiilis oli yllättynyt ja ihan huippu kiitollinen.

 

No niin nyt siihen iltaan, joka meni näin...

 

Kotini lähellä on näin kaunis paikka (kuva sieltä). Kuuntelin intiaani musiikkia siellä istuessani, mietiskelin ystäväni kanssa kaikkea elämästä. Puhuttiin miten elämän tulisi oikeesti omasta mielestä kulkea, mitkä polut on siihen asti käyty ja mitä on kumpikin kokenut. Kovia kouluja käyneenä otettiin hiljainen hetki kuunnellen kummallekin mieluisaa intiaani musiikkia. Se rauhoittaa ja auttaa keskittymään, minua ainakin.

Kun lopettelimme, kumpikin kuuli ihmeellisen äänen. Oli kuin hyökyaalto olisi virrannut ohitse. Katsottiin toisiamme, katsottiin vasemmalle josta ääni kuului. Mitään äkyvää aaltoa ei siinä minilammessa kuitenkaan,tietystikkään ollut. Ihmeteltiin kun kumpikin sen kuuli, jotta mikähän se oli. Tuolloin musiikki oli jo hiljentynyt. Kotiin lähtöä tehtiin niin kumpikin yht aikaa aloitti kertomaan minkä vastauksen äänestä sai. Hyökyaalto oli Hellä ja puhdisti meidät ja toi valtavan voiman ja uuden henkisen tason tullessaan. Uudet tuulet alkoikin puhaltaa sen illan jälkeen elämässäni.

Otin rohkeasti askeleen kirjoittaa uusia lauluja. Niitä onkin nyt jo teostossa (kirjoitinkin tämän jo edellisessä musiikki postauksessani). Ota sinäkin rohkeasti askel kohti sun unelmaasi. Unelmat toteutuu juuri kun on oikea hetki ja olet valmis ne kohtaamaan. Uskotko?

Tee aluksi edes viikon verran niin, että keskity hyvään ja puhu hyvää. Sanoilla on oikeesti iso merkitys elämässäsi ja sen sisällössä. Iloa sun viikonloppuusi ja kiitos kun luit postaukseni. Kommentoi rohkeasti ja kysy jos on kysyttävääkin. Pyrin auttamaan taitojeni mukaan. meiliin annuvainio8@gmail.com voit lähettää kysymyksiä ja asioita joista haluat keskustella. Keskustelut on luottamuksellisia. 

 

Tänään olen leiponut (kuivakakkua, joita en tee yleensä edes), sain reseptin päähäni ja lähdin kokeilemaan. Maukasta tuli. (Voin laittaa reseptin jossain vaiheessa jos haluatte) Olen myös siivonnut laatikoita, turhia juttuja pois. Tämä aikakausi avaa uusia ulottuvuuksia meille jokaiselle, oletko Sinä Valmis Hyppäämään Uuden "Aallon" Vietäväksi? Ole Rohkea 💖💖🙏🙏💖💖

 

Suloisia ajatuksia sun viikonloppuusi. Tee niitä asioita joista itse nautit ja saat voimaa jaksaa tuleviakin viikkoja

-annu-

 

Jojo laihduttaja ja dieettiohjeiden testausta

Elämässäni on ollut vuosienmittaan mukana monet erilaiset dietit,myös ravintolisät tullut testattua. Toimineet aluksi. Monilla Suomalaisillahan on B 12 vitamiinin imeytymisessä hitautta, myös minulla. Ravintolisien käytön lopetettuani en muutoksia havainnut (tämä mun ihan oma kokemukseni, monille on apua ravintolisistä). Hetkittäin nekin toimii, kun jaksaa aikansa miettiä jokaikisen suupalan. Veriarvot ja vitamiinien imeytyminenkin kunnossa edelleen ja on ollutkin (paitsi B12) Raskasta ja stressaavaa, eikö totta? Liikuntaa lisää ja ruoka suber tarkkailuun, sitäkö on nykyään elämä.. Ei kivaa mun mielestä. Joten rakensin itselleni toimivan helposti noudatettavan, stressittömän "kuurin". Laitan ohjeet lopuksi. Jos haluut nii testaa ihmeessä,tiedostathan omat sairautesi (jos niitä on). Ilo ja hyvä fiilis on se mikä toimii kaikessa, myös ruokavaliomuutoksissa. Stressitön ravintovalmennus juuri sinulle kuka kaipaat kiinteytystä tai painonpudotusta stressittömästi. Tällä kevyellä aloituksella saa syödä muutoin mitä vaan, mutta näitä seuraavia ohjeita suosittelen noudattaa. Huomioithan omat allergiasi. 💜 LOUNAS Salaatinlehtiä (haluamasi määrä) Pähkinöitä enintään puoli kourallista, vähintään 8 pähkinää (haluamaasi pähkinää) Salaattijuustoa makusi mukaan 100g lihaa, kalaa tai kanaa (saa maustaa tietysti) Hunajamelonia 2 ohutta siivua Nämä lounaana 3x viikossa, nekin saa päättää ite milloin AAMUPALA Avocado 1tl hunajaa Riisikakku, saa olla maustettukin Kahvia tai teetä Tää on aamupalana 2 tai 3 x viikossa, ite saa päättää milloin Aamupala vaihtis Luomu kaurapuuroa n1dl Banaani tai 3 taatelia Luomu kanelia ripaus Raejuustokin käy kivasti puuron lisukkeeksi Aineenvaihduntaa vilkastuttamaan käytän itse tälläistä mehua Puolikas sitruunan mehu Puolikas appelsiini pilkottuna Sellerin varsi... puolikaskin riittää Nämä plenderiin ja vot, pirteää kin pirteämpi juoma on valmista nautittavaksi. Ekan kerran tuota juotuani ilmeeni oli näkemisen arvoinen 😝 Leppoisaa kehoinhoitomatkaa juuri sinulle -ANNU-

Aamun hiljaisuudesta energiaa

Vuosi on meillä vaihtunut rennolla fiiliksellä. Kiitollisena viimevuodesta. Päällimmäisin ajatus menneestä on kiireettömyyden nousu uuteen arvoonsa. Kiireettömyys on mun mielestäni kytköksissä ajanhallintaan. Joo no välillä vaikeuksia saada kello hidastamaan juoksuaan, kun piti olla 3 paikassa yht'aikaa. Sehän oli kiinni omista suunnitelmistani. Muistin väärin sopimani ajan ja sovinkin jotain muuta valmennusta (treenivalmennus) suht lähelle edellistä. Selvisin silti, vaikkakin kiire hartioilla. Ohhoijjaa, nyt tajuan miten tärkeää onkaan ajanhallinta.

Tänä alkaneena vuotena 2019 mun kalenteriin tulee väljyyttä valmennuksiin ja tämän blokin kirjoittamisen tultua elämääni, onkin "pakko" pysähtyä kerran viikossa. Wau, hyvä konsti pysäyttää itseni. Vuosia sitten kirjoittelin myös, ne jäi julkaisematta. Uskon että silloin puuttui rohkeus astua esiin.

Noh nyt on oikea aika ja toivon sinun viihtyvän tämän parissa.

Kiitos, kun olet sivuilleni löytänyt, kiitos myös kommenteistasi joita onkin jo muutamia tullut.

 

Hetki tästä aamusta, palasia hiljaisuudesta.

Herään ilman kellon pirinää, venyttelen ja meditoin hetken, kiitän uudesta mahdollisuudesta sekä uuden päivän ihanista kohtaamisista. Kipittelee keittiöön, kahvit tulille ja puuro kiehumaan. Syön aamuisin luomukaurapuuroa josta vatsani kiittää ❤️. Taateleita 3 pilkon sekaan, ripaus luomukanelia ja voita tietysti. Maittaa minulle, suosittelen sinullekin testiin.

 

Hiljaisuudesta kuuluu ajatuksia uuteen biisiin. Kahvit juotuani alan kirjoittamaan uutta laulua. 🎶.

Suloista uutta mahdollisuuksien päivää juuri sinulle. Pidä huolta itsestäsi myös tänään 🙏

 

Rakkaudella hiljaisesta aamusta -annu-

Järjestys muuttuu, uusi tyyli ja uudet tuulet

Jouluinen sisustus saa hiljalleen väistyä. Pling pling tyynyt ja pienet koriste-esineet laitetaan tilalle. Tähän sisustus suuntaan on ollut pitkä matka, olen hakenut silmääni miellyttävää sisustusta monta vuotta. Kokeiltu on maalaisromanttinen tyylikin. Hetken se miellytti, mutta tämä selkeämpi tyyli tuntuu omimmalta (ainakin nyt 😊). Olin sisustus liikkeessä hetken töissä muutamia vuosia sitten, siitä lähti kiinnostus oman kodin laittaminen yhtenäiseksi. Hitaasti mutta varmasti on edennyt. Hankkinut työllä näitä mitä nyt on, hyvin vähän rahalla ostanut. Palkinnoiksi ja lahjoiksi saatu monia juttuja, kiitollinen näistä todella. Nuorena, vanhempanakin, olen järjestystä vaihtanut kodissani useasti. Naurattaa ihan kun mietin menneitä... Silloin olin naimisissa, mieheni tuli kotiin töistä, nii pimeässä ei kannattanut sohvalle istua, kun ei sitä aina tiennyt missä sohva milloinkin oli. Vitsinä heitettiin että huonekalut kannattaa naulata lattiaan, niin vaikeampaa siirtää. Tässä muutamia kuvia tyylistä mikä tällähetkellä miellyttää.

Hymy ja valintakriteerit

Vedenpinta on kuin mieli, se näyttää maailman kirkkaana, ollessaan tyyni Tähän lauseeseen pysähdyin, mietin hetken jos toisenkin. Positiivinen elämänasenne on mun vahvuus, josta olen hyvin kiitollinen. Tyynenä vesi näyttää todellakin vielä kirkkaammalta. Tuulen tarttuessa hennoin ottein vedenpintaan, saa ote aikaan väreitä, mielessänikin. Hyviä väreitä saa aikaan rakkaat ystäväni. Hymy, jonka tuikituntematon lähettää kävellessäni hänen ohi. Ajatus, hetken pysähdys, ottaen vastaan tuon hymyn. Pieni ele, suuri vaikutus. Taas on päiväni pelastettu, sain hymyillä ihmiselle, viedä välittämistä eteenpäin. Rakastatko ihmisiä? Välitätkö heidän sosiaalisesta asemastaan? Merkitseekö asema sulle niin paljon että valitset seurasikin sen mukaan? Ajatella, jos minut valitset ystäväksesi tai seuraasi vain asemani mukaan. On surullista huomata, jotta valitaan myös puoliso sen mukaan missä asemassa toinen on, esim.lääkäri, ison firman pomo kelpaa, jotta tietty kulissillinen (outo sana muutes) taso säilyy. Mihin jää aito rakkaus ihmiseen itseen? Tuota pohdin. En väitä sitä etteikö suhde toimi jos kumppani on korkealla jakkaralla, vaan mietin tässä  valintakriteereitä.

Tahdonvoima/itsekuri

Tahdonvoima ja itsekuri 🤔. Ne on opittuja taitoja, ei siis synnynnäisiä ominaisuuksia sinussa. Tahdonvoima ja itsekuri toimii etuaivolohkossa. Voit harjoittaa tätä itsessäsi erilaisin "kuurein". Itselläni itsekuri kasvoi kamppailulajeja treenatessa. Tahdonvoima kasvoi isoveljeni kanssa kasvaessa 😁, ei aina ollut helppoa olla liian nuori,liian pieni ym ym. Nyt olen kiitollinen äidilleni (ja isälleni siellä pilven reunalla) siitä että jouduin taistelemaan paikkani jopa perheessäni

Pidä huolta itsestäsi, niin jaksat paremmin. Iloa ja rakkautta tulevaan vuoteen. 

Monesti mietitään ja luvataan itselle parempaa alkavaa vuotta, mutta jää miettimisen asteelle. Ota kiinni kädestäsi ja taluta itsesi uuteen vuoteen voimakkaana ja usko siihen mitä olet tälläkertaa päättänyt. Lupauksia, vaan ei tekoja. Mitä jos kuitenkin tähän tulevaan vuoteen lähetetään ajatuksella "tekoja, vaan ei lupauksia"?